Bo i bostadsrätt

Att bo i en bostadsrätt innebär att du äger din egen lägenhet inom en gemenskap.

Det ger dig möjligheten att sätta din personliga prägel på ditt boende samtidigt som du delar ansvaret för fastigheten med grannarna och föreningen.

Det är viktigt att vara medveten om att man delar väggar, golv och tak med grannarna, vilket kan kräva hänsyn och respekt för deras trivsel. Att ha en god relation med grannarna kan göra boendet mer trivsamt. Respekt för gemensamma utrymmen och att följa föreningens trivselregler bidrar till en positiv atmosfär.

Du kan ta del av vår trivselregler här.

När det kommer till renoveringar är det vanligtvis tillåtet att göra mindre förändringar inne i sin egen bostad, men större projekt kräver tillstånd från föreningen. När du renoverar är det viktigt att vara medveten om föreningens stadgar och regler för att undvika oönskade konflikter eller överträdelser. Det kan vara bra att diskutera renoveringsplaner med styrelsen för att säkerställa att allt görs enligt föreskrifterna och på ett sätt som inte stör grannarna.

Här kan du läsa föreningens stadgar.

Mer om vad du behöver tänka på när du ska renovera hittar du här.

Hittade du inte det du sökte?

Tyvärr händer det att information saknas eller inte är uppdaterad. Om du saknar du något, eller om något inte stämmer, skicka ett mejl och berätta, styrelsen@brfsilverdalsbacken.se