Försäkringar

Med en hemförsäkringen skyddar du inte bara ditt hem, dig själv och dina saker utan även dina grannar och föreningen.

Att bo i en bostadsrätt innebär att du har din egen lägenhet och samtidigt friheten att bestämma över ditt eget utrymme. Det innebär också ett delat ansvar tillsammans med grannar och föreningen. I din bostadsrätt ansvarar du för den fasta inredningen som väggar, golv, fönster och balkong.

För att skydda dina ägodelar och din bostadsrätt rekommenderas det starkt att, förutom din privata hemförsäkring, även teckna ett bostadsrättstillägg. Detta skyddar dina tillhörigheter och din bostadsrätt ytterligare.

För mer information om bostadsrättstillägg kan du kontakta ditt försäkringsbolag som hanterar din privata hemförsäkring.

Måste jag ha en hemförsäkring?

Att sakna en hemförsäkring kan leda till stora konsekvenser. Om exempelvis en brand inträffar riskerar du att förlora dina ägodelar utan möjlighet till ersättning. Dessutom kan du bli skyldig att betala för skador om du har orsakat dem.

Har bostadsrättsföreningen en försäkring?

Föreningen har en försäkring genom Trygg-Hansa som täcker fastigheten och inkluderar olika aspekter såsom styrelseansvarsförsäkring, tjänstereseförsäkring och olycksfallsförsäkring.

Det är viktigt att notera att bostadsrättsföreningens försäkring inte inkluderar ett gemensamt bostadsrättstillägg för de boende. Detta avslutades vid årsskiftet 2023/2024.

Föreningen ansvarar för försäkringen genom försäkringsförmedlaren Bolander & Co AB. Deras roll innebär inte bara upphandling av försäkringen utan även rådgivning och stöd vid försäkringsrelaterade frågor och eventuella skador.

Hittade du inte det du sökte?

Tyvärr händer det att information saknas eller inte är uppdaterad. Om du saknar du något, eller om något inte stämmer, skicka ett mejl och berätta, styrelsen@brfsilverdalsbacken.se