Läs vårt nyhetsbrev!
Någon gång per månad levererar vi nyheter direkt till din inkorg med uppdateringar om föreningen, viktiga beslut och kommande evenemang.
Någon gång per månad levererar vi nyheter direkt till din inkorg med uppdateringar om föreningen, viktiga beslut och kommande evenemang.
Vi vill hälsa dig varmt välkommen som medlem i bostadsrättsföreningen Silverdalsbacken. Vi hoppas att du kommer att trivas i föreningen.
Här har vi samlat matnyttig information och länkar för dig som är nyinflyttad. Mer detaljerad information om ditt boende kan du hitta under avdelningarna här på vår hemsida.
Styrelsen kommunicerar nästan uteslutande via vår hemsida, nyhetsbrev och allmänna utskick. Nyhetsbrev kommer någon gång i månaden men däremellan görs utskick om driftstörningar eller annat som berör dig som boende i föreningen. Kallelse till årsstämma anslås i trapphusen samt brevlåda tillsammans med årsredovisningen. Anmäl dig till nyhetsbrevet här på sidan. Vi ser gärna att andrahandshyresgäster också anmäler sig för att få utskick.
Föreningens hus stod klara för inflyttning 2011. I våra fyra hus finns 99 lägenheter. Husen omger vår gård, där det finns plats för både lek och avkoppling.
Mer information om föreningen hittar du här.
Vi vet att många så fort som möjligt vill sätta sin personliga prägel på lägenheten. Även om du äger rätten att bo i din bostad så äger du inte själva bostaden – det gör din bostadsrättsförening. Innan du sätter igång med dina renoveringar är det viktigt att du läser igenom sidan, Renovera din lägenhet.
Tänk på att visa hänsyn till dina grannar när du genomför förändringar som kommer att vara medföra oljud. Sträva efter att hålla väsnande arbeten till mellan kl 08:00-19:00 på vardagar och mellan 10:00-17:00 på helger.
Som lägenhetsinnehavaren har du ansvar att hålla din lägenhet i gott skick. Via länken nedan kan du läsa om det viktigaste som du som lägenhetsinnehavaren har ansvar för och kan sköta och ha uppsikt över själv.
De ventilationsfilter som sitter i lägenheten byter föreningen vart annat år. Det aviseras i god tid då styrelsen kommer att behöva tillgång till lägenheten. Bytet tar oftast inte mer än cirka 15 minuter.
Här kan du läsa mer om att underhålla din lägenhet.
Vid tillträde till lägenheten ska du ha fått en uppsättning nycklar och brickor av den tidigare lägenhetsinnehavaren. De ska fungera till gemensamma utrymmen som sop- och återvinningsrum, cykelförråd, garage med mera. För porten använder vi ett system där du även kan öppna porten för besökare med din telefon.
Tänk på att inte släppa in obehöriga via porttelefonen.
Styrelsen har det övergripande ansvaret för nycklar, nyckelbrickor och garagenycklar eftersom i stort sett samtliga nycklar, nyckelbrickor och garagenycklar även fungerar till andra utrymmen i föreningen.
Behöver du förlustanmäla/spärra tappad nyckelbricka, beställa ersättningsnyckel, extra nyckelbricka eller garagsändare eller göra en felanmälan?
För att inte bli störd på grund av eventuellt busringande så stängs porttelefonen automatiskt mellan 21.00 och 06.00. Eventuella gäster eller besökare får kontakta er via telefon.
Det ingår alltid ett källarförråd per lägenhet. Storleken på förråd bestäms efter medlemmens storlek på lägenheten.
Föreningen har 55 stycken garageplatser varav 12 stycken med möjlighet till att ladda elfordon. Där finns även 2 stycken MC/mopedplatser. Det finns även 22 stycken parkeringsplatser utomhus.
Parkeringsplatser tilldelas i turordning efter anmälningsdatum till styrelsen via mail. Endast medlemmar kan ställa sig i kö.
Läs mer om våra parkeringsplatser och ställ dig i kö här.
Förutom de soprum som finns i varje hus finns även två återvinningsrum i huset vid Johannesbergsplan. Samma nyckel som du har till porten och ytterdörr ska fungera även för sop- och återvinningsrum.
Förening hanterar en mängd olika typer av avfall för våra hushåll;
Tänk på att felaktigt hanterat avfall kan snabbt höja föreningens kostnader och därmed våra avgifter. Från och med den 1 januari 2024 införs en ny lag som kräver att allt matavfall ska sorteras separat i hela Sverige.
Mer om hur vår sophantering fungerar kan du läsa här.
För det avfall som föreningen inte hanterar hänvisar vi de boende till Miljöbilen eller närmaste återvinningscentral.
Farligt avfall och mindre elavfall kan även lämnas till Miljöbilen, se www.sollentunaenergi.se för mer information.
Frestavägen 10, Täby
Via E4: följ E4 norrut mot Uppsala. Sväng av vid trafikplats Häggvik och följ skyltar mot Täby kyrkby. Åk på Norrortsleden ca 6 km, följ skyltar mot Hagby Återvinningsanläggning. Kör rakt in på Frestavägen i rondell efter avfarten. Hagby-anläggningen finns på din vänstra sida efter cirka 700 meter.
https://www.sorab.se/hushall/vara-anlaggningar/hagby-avc-taby/
Av Bostadsrättslagen framgår att en bostadsrättsinnehavare endast får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens tillstånd. Alla självständiga upplåtelser av lägenheter anses i lagens mening vara andrahandsuthyrningar, oavsett om de endast är på kort tid eller om den som nyttjar lägenheten inte betalar någon hyra. Styrelsen beviljar tillstånd för andrahandsuthyrning för ett år i taget.
Beslut om andrahandsuthyrning fattas vanligen på nästkommande styrelsemöte. Besked senast en månad efter korrekt ifylld ansökan.
Läs mer om vilka regler som gäller för andrahandsuthyrning här.
Har du frågor, funderingar eller behöver komma i kontakt med oss, skicka då ett mejl till, styrelsen@brfsilvderdalsbacken.se eller lämna en lapp i föreningens postfack på Margreteborgsvägen 21.
Bostadsföreningen blir vad vi medlemmar gör den till. Därför är det av yttersta vikt att alla hjälper till med det man kan. Vi hoppas att ni kommer att trivas i föreningen och har du några frågor, tveka inte att höra av dig.
Tyvärr händer det att information saknas eller inte är uppdaterad. Om du saknar du något, eller om något inte stämmer, skicka ett mejl och berätta, styrelsen@brfsilverdalsbacken.se