Porttelefon och portsystem

Att dela dina uppgifter för porttelefonen är helt valfritt. Om du väljer att inte vara en del av porttelefonregistret, behöver du använda din nyckelbricka för att komma in, och vid besök måste du gå till porten och öppna den själv.

Porttelefonen har möjlighet att anslutas antingen till din mobiltelefon eller fasta telefon. Genom att koppla din mobiltelefon kan du också öppna porten oavsett om du är hemma eller inte, till exempel för budleveranser. Om du befinner dig utanför porten och har glömt din nyckelbricka kan du ringa dig själv på porttelefonen och öppna porten med din telefon.

Om du önskar ändra uppgifterna i porttelefonregistret, meddela styrelsen och ange ditt lägenhetsnummer samt vilket eller vilka namn som ska visas i displayen, samt telefonnummer till de respektive namnen.

Porttelefonen är aktiv och fungerar dygnet runt, alla dagar i veckan.

Tips!

Föreningens portsystem har ett telefonnummer 08-35 07 53. Lägg in telefonnumret i dina kontakter så ser du när det ringer från porttelefonen.

Hur fungerar portsystemet
Nyckelbricka

Inpassering via ”egen port” sker via utkvitterad nyckelbricka, gäller även inpassering från entréer från innergård. Nyckelbrickan läggs an mot läsaren, därefter ges möjlighet till inpassering. Nyckelbrickan fungerar dygnet runt alla dagar i veckan.

Har du tappat bort din nyckelbricka eller behöver beställa extra? Läs mer om vad det kostar och hur du beställer på sidan, Nycklar och nyckelbrickor

Porttelefon

Namnsökning sker via porttelefonens namnlista. Det är bara möjligt att söka på de boendes namn och med piltangenterna kan besökaren bläddra upp och ner i namnregistret. Sedan trycker besökaren på knappen vid ”telefonluren” för att ringa upp valt namn.

När porttelefonen ringer din telefon visas följande nummer: 08-35 07 53. Svara och kontrollera att det är behörig person som vill komma in. För att släppa in tryck 5 på telefonen.

Här kan du ladda ner manualen, Handhavande porttelefon/kortläsare

Släpp inte in obehöriga via porttelefonen!

För att säkerställa föreningens och er trygghet så ber vi er att försäkra er om att det är rätt person ni släpper in i porten då de ringt ert nummer via porttelefonen.

In- och utpassage garage

För de med garageplats så fungerar även nyckelbrickan på entréer till garaget. Margreteborgsvägen 13, entré intill garageport samt entré glaspartiet mellan Johannesbergsplan 6 och Johannesbergsplan 10.

För in- och utpassering med fordon så används garagesändaren.

Verisure eller annan larmpartner för lägenheten

I och med föreningens portlösning så kommer det bli nödvändigt (om så avtalat mellan dig och din larmpartner) att förse sin larmpartner också med en nyckelbricka och det i och med att föreningen på sikt kan komma att slopa den fysiska nyckeln för porten. Styrelsen återkommer inom god tid innan den fysiska nyckeln tas ur bruk.

Övriga med tillgång till våra fastigheter

Inga av föreningens externa leverantör så som fastighetsskötare, brevbärare eller andra tjänsteföretag skall släppas in via porttelefonen. Samtliga av dessa har nycklar alt. nyckelbrickor. Ringer någon på porttelefonen och ber att bli insläppt vänligen hänvisa personen till styrelsen.

BRF Silverdalshöjden är inte med i portsystemet. De använder garagenycklar för att nå garaget som vi delar med dem, vilket är via Margreteborgsvägen 13, entré intill garageport samt entré glaspartiet mellan Johannesbergsplan 6 och Johannesbergsplan 10.

Hittade du inte det du sökte?

Tyvärr händer det att information saknas eller inte är uppdaterad. Om du saknar du något, eller om något inte stämmer, skicka ett mejl och berätta, styrelsen@brfsilverdalsbacken.se