TV, telefon & internet

Det finns ett kollektivt avtal mellan vår bostadsrättsförening och Telia för bredband i din bostad.

Bredbandsnätet består av en fiberkabel med så kallad Triple Play-funktion som levererar digital-tv, telefon och internetanslutning. 

Kostnaden är 254 kronor per månad och tillkommer på månadsavgiften.

Följande ingår:
  • En digitalbox (kollektiv box som tillhör bostadsföreningen). Observera att digitalboxen är knuten till det avtal som gäller mellan bostadsrättsföreningen och Telia. Du får alltså inte ta dem med dig när du flyttar.
  • Abonnemang och telefonadapter som möjliggör upp till fyra telefoner till samma telefonnummer.
  • Internetanslutning med en hastighet på 500/500 Mbit/s.

Digitalboxen och allt som ingår i IT-skåpet tillhör föreningen och ska alltså vara kvar i lägenheten när du flyttar.

Du som boende kan beställa högre hastigheter på internet, du kan beställa fler TV-kanaler/TV-paket samt tjänster på din bredbandstelefoni. 

För aktuella erbjudanden och priser se, www.telia.se/fiber

IT-skåp

I de flesta bostäderna finns IT-skåp placerade i klädkammaren eller i hallen bredvid elcentralen.

I IT-skåpet finns en panel med numrerade uttag, en så kallad patchpanel. I din patchpanel bestämmer du själv vilken funktion nätverksuttagen i respektive rum ska ha.

När du flyttar in så kan vissa uttag i sovrum, vardagsrum och kök redan vara aktiverade sedan tidigare lägenhetsinnehavare, men du kan alltså flytta och ändra fritt till andra uttag.

Felsökning och support

Om du får problem med TV-, telefon- eller Internetanslutning se instruktion under avsnitt ”Tv, telefoni och dator” i skötselanvisningen alternativt kontakta Telias support.

Du kan nå Telias support på telefonnummer 020-20 20 70 eller besöka deras supportsida, https://www.telia.se/privat/bredband/kollektiva-tjanster/information-kollektiva-tjanster

Hittade du inte det du sökte?

Tyvärr händer det att information saknas eller inte är uppdaterad. Om du saknar du något, eller om något inte stämmer, skicka ett mejl och berätta, styrelsen@brfsilverdalsbacken.se